sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Toukokuun terveisiä Suomi-talolta

Juhlapyhät Venäjällä
Pääsiäinen on Venäjällä suuri kirkollinen juhlapyhä, kuten meillä Suomessa. Toisin kuten meillä pitkäperjantai ja 2.pääsiäispäivä ovat lomapäiviä, Venäjällä ne ovat normaaleja työpäiviä. Myös Suomi-talolla, jossa jokaisen suomalaisen organisaation, toimijan ja yrityksen palveluksessa on vähintään yksi venäläinen työntekijä, tämä näkyi niin, että melkein poikkeuksetta kaikki suomalaiset olivat pääsiäislomilla, mutta venäläiset olivat normaalisti töissä pitkäperjantaina sekä 2.pääsiäispäivänä.
Mutta vapun tienoilla, jolloin Suomessakin juhlitaan kovasti, Venäjällä toukokuun ensimmäinen viikko, huipentuen 9.5. Voitonpäivään, on loma-aikaa. No virallisia vapaapäiviä ovat vapun jälkeinen sekä siitä seuraava maanantai. Heti vapun jälkeisenä maanantaina Suomi-talollakin oli hiljaista. Myös suomalaisista oli vain muutama pistäytynyt Suomi-talolle töihin, syystä että tapaamisia ei voinut järjestää venäläisten kanssa johtuen lomajaksosta. Ja Voitonpäivän maanantaina talossa ei varmasti ollut ketään muuta kuin vartija.

Lappeenranta – Imatra päivä
Toukokuun 12. päivä Pietarissa järjestettiin Lappeenranta-Imatra päivä, jossa oli mahdollisuus tutustua Lappeenranta-Imatra seudun matkailu-, shoppailu, bisnes- ja opiskelumahdollisuuksiin. Tapahtumapaikkana oli Pietarin kulttuuri- ja taideyliopisto Pietarin keskustassa. Myös LUT oli edustettuna kahdella MITIM opiskelijalla ja yhteensä kolmella edustajalla. Paikalla oli myös venäläistä mediaa, jotka olisivat halunneet kuulla myös LUT:sta. Lopulta aika riensi niin nopeasti, että kaikilla tapahtumaan osallistujilla ei ollut mahdollista pitää esitelmää/puhetta. Kuitenkin pääsin antamaan haastattelun yhdelle isolle venäläiselle nettiportaalille. Tapahtumapaikan yliopiston, Pietarin kulttuuri- ja taideyliopiston kansainvälisten suhteiden päällikön kanssa sovittiin tapaamiset seuraavalle päivälle Suomi-talolla, jonne he kolmen hengen delegaation kanssa saapuivatkin keskustelemaan mahdollisista yhteistyökuvioista. Aika näyttää, kuinka niissä lopulta käy.

Teknillisen tiedekunnan vierailu Suomi-talolla
Teknillisen tiedekunnan ryhmä dekaanin johdolla vieraili Pietarissa 12.–14.5. Ensimmäisenä vierailukohteena heillä oli Suomi-talo heti 12.5. Joten itselläni päiväohjelma jatkui Lappeenranta-Imatra päivän jälkeen oppaana Suomi-taloa näyttäen teknillisen tiedekunnan porukalle. Vilkaisimme myös Suomi-talon studioasuntoja, joita LUT:lla on kaksi vuokrattavana. Asuntoja oli sisustettu sitten viime näkemäni ja tekivät aivan hyvän vaikutuksen, ilmeisesti myös muuhun porukkaan. Asuntojen sisustus tulee vielä muuttumaan, kun niihin tulee vielä ripaus LUT ilmettä mukaan.
Bolshaya Konyushennaya kadulla, jossa Suomi-talo sijaitsee, rakennustyöt edistyvät rivakkaa vauhtia. Tarkoittaa sitä, että näillä näkymin katu tulee valmiiksi kävelykaduksi vielä tämän vuoden aikana, jopa kesän jälkeen. Joten hyvää tulevaa alkukesää on hyvä toivottaa Suomi-talolta!

ps. Tätä juttua julkaistessa on kerrottava, että itse asiassa tuo kävelykatu olikin valmistunut jo viime viikolla!
=================================================================
Henri Malkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti